top of page

Bellspaddle Gallant

 

"Hector"

IMG_9795.JPG

Så här skriver Susanna om Hector, jag fick förmånen att köpa Hector från England när han var knappt 3 år gammal. Han hade året innan placerats 2:a på ett Novice trial i England.

 

Hector är en mycket sympatisk och vänlig hane med ett superbra temperament. han är snygg och stilfull och har jobbat bra tillsammans med mig på prov/tävling och som apportör på jakterna denna säsong.

 

Hector och jag gillar verkligen varandra, han är mycket lyhörd och otroligt välskolad av Rowan. Så länge jag är tydlig, gör han allt rätt. Oerhört trevlig att ha vid sidan, ganska het, men ändå fullt kontrollerbar och han kopplar av bra när det inte är hans tur. Han funkar jättebra med andra hundar omkring sig eller att arbeta bredvid andra hundar.

 

Han är en mycket bra markör, tar raka fina linjer, OK stopp (vi jobbar på att det ska bli bättre också på över 100 m…). Han har inga problem med terrängbyten och hinder. Han jobbar jättebra i vatten och över vatten, dock inte tidigare tränad på långa dirigeringar i vatten, med det går bättre och bättre. Söker jättebra, går rätt in i snår, tistlar och nässlor och han har snabba upptag och inlevereringar samt fina avlämningar.

 

Vi har varit på 2 till 3 andjakter i veckan under hösten 2019 samt. på några rapphöns- och fasanjakter. Hittills i år har  vi varit med på 5 andjakter augusti-september 2020

 

Vi fick 1:a HP på vår första nkl start och två 1:or och en 2:a i ökl, samt 1:a på KKL under vår första säsong tillsammans. 2020 har han debuterat i ekl B-prov med ett 2:a pris.

bottom of page