Levenghyl Monza
"Mozes"

Så här beskriver Sanna sin hund:

 

Mozes är en underbar hund. Jag importerade honom från Levenghyls kennel i England, då han var 11 veckor gammal. Mozes är en fröjd att jobba med, han är lugn, koncentrerad och mycket fokuserad. Han vill alltid vara till lags, mycket ”will to please” och visar på stor följsamhet. Samtidigt är en av hans styrkor att kunna arbeta självständigt då det behövs och han besitter en stor envishet vad det gäller att få in alla fåglar/apporter. Mozes har en fantastisk vilfinnarförmåga. Han jobbar således mycket bra med näsan och följer alltid upp alla vittringar med stor intensitet.

Socialt sett är Mozes en mycket vänlig, stabil och väldigt okomplicerad hund, som är lätt att ha tillsammans med andra hundar. Han har alltid varit lika enkel att ha med sig på olika evenemang; julmarknader, fotbollsträningar liksom olika hundevenemang. Han har varit med mig som ”övningsobjekt” då jag undervisat i hundkunskap på gymnasiet och han blev snabbt elvernas favorit. Oavsett situation behåller han sitt lugn och stressar aldrig upp sig.

Mozes är en relativt stor men välproptionerlig hane, mycket välvinklad och välbyggd. Han tar sig smidigt och snabbt fram i alla sorters terränger (snabb simmare). Han har ett kraftigt, klassiskt och maskulint huvud, med vackra mörka ögon. Han är utställd med en mycket bra kritik.

.  

Tillbaka