top of page
Om mig

Mitt namn är Anne Nerell. Hund och hästintresset kom tidigt. Jag tjatade mig till min första häst när vi bodde på Gotland på 50-talet. Redan då vaknade mitt intresse för avel och uppfödning. Jag kontaktade hushållningssällskapet och lyckades få tag på alla utgivna stamböcker på gotlandsruss och skrev min första 10-generationers stamtavla på mitt russ. Under åren på Gotland skaffade mina föräldrar en mellanschnautzer men just då var det bara hästar i mitt liv. Livet gick vidare och jag hamnade så småningom i Stockholm. Där träffade jag min blivande man. Vi fick fyra härliga barn tillsammans. 1974 köpte vi vår första hund, en golden retriever som vi kallade Tammie.

1979 hade vi vår första valpkull. Sedan dess har det rullat på både i med och motgång. Jag har lärt mig massor om hund genom åren och både ställt ut och tränat mina hundar jaktligt. Jag födde upp golden retriever i nästan 30 år och födde upp ett antal champions.

1989 flyttade vi till en gård i Brottby. Där hade vi både hundar, katter, hästar och får. Jag födde upp golden och var väldigt aktiv med min uppfödning. Fåren fick lamm och min islänning fick föl.

Barnen blev vuxna och flyttade hemifrån och 2001 flyttade jag till Sången där jag bor nu. Jag började arbeta utanför hemmet och fick göra andra prioriteringar. Det innebar att min uppfödning av golden blev betydligt mindre för att så småningom helt upphöra. Jag har fortfarande kontakt med rasen, framför allt genom mina domaruppdrag.

År 2000 köpte jag min första labrador. Labradorerna är en ny erfarenhet för mig. Min första labrador kallades Loke. Han var en svart labrador av jaktlinjer och en helt underbar hund att leva med "min stora förälskelse"! Under hösten 2002 kom två nya labradorer hem från England. Den ena "Millie" blev kvar hemma hos mig. 2006 parade jag Millie med Loke. Jag behöll inte någon valp men en av valparna sålde jag till en nära väninna som lät mig ta en kull valpar på Milla, som hon heter.

Jag behöll en valp i Millas kull. Hon heter Susa. Tiden går och fler generationer följer som Ni kan utläsa av min hemsida.

Det är ett stort hopp från att ha fött upp golden retriever som framför allt såldes till utställningsintresserade och som familjehundar till att ägna sig åt labradorer avlade för jakt!

Jag har numera en mycket liten uppfödning men hoppas kunna föda upp dugliga jakthundar som dessutom är trevliga familjehundar.

Jag hoppas kunna ägna mig åt min underbara hobby, hundar, i många år till!

bottom of page